سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 جایگاه و ارتباط سیستمهای اطلاعاتی حسابداری با موضوعات مدیریتی

     دانش سیستم های اطلاعاتی حسابداری امروزه در زمره ی سایر علوم قرار می گیرد و به همین دلیل مستلزم رده بندی است باید به این نکته توجه داشت که ارتباط رشته های علمی مختلف با سیستم های اطلاعاتی حسابداری از طریق مفهوم اطلاعات صورت می پذیرد. مثلا ایجاد رشه حسابداری مدیریت با استفاده از اطلاعات جهت تصمیم گیری و کنترل سازمان ارتباط دارند. ارتباط بین سیستم های حسابداری اطلاعاتی و مدیریت در حیطه توسعه و گسترش سیستم های اطلاعاتی جای خود را پیدا کرده است. در این نمونه برخی موضوعات سیستم های اطلاعاتی حسابداری که به مدیریت ارتباط پیدا کرده است در این نمونه برخی موضوعات سیستم های اطلاعاتی حسابداری که به مدیریت ارتباط دارند عبارتند از : مدل سازی اطلاعات ، ایجاد همزمان سیستم کنترل داخلی و سیستم اطلاعاتی است. دسته های حسابداری مدیریت و مدیریت اطلاعات نیز در بعضی از اجزا با یکدیگر اشتراکاتی یافته اند

سیستم های اطلاعاتی حسابداری از 4 جنبه زیر شامل :

1.        ارتباط AIS  با سیستم کنترل داخلی

2.        ارتباط AIS  با مدیریت

3.        ارتباط AIS  با حسابداری

4.        ارتباط AIS  با فناوری اطلاعات و ارتباطات

توسعه دانش سیستم های اطلاعاتی حسابداری با حوزه های مهمی چون سازمان اداری مالی کنترل داخلی و تهیه اطلاعات مدیریتی و سیستم های اطلاعاتی ارتباط دارند.

ü      ارتباط سیستم های اطلاعاتی حسابداری  (AIS) با سیستم های اطلاعاتی مدیریتی (MIS)

    از یک دیدگاه ارتباط سیستم های اطلاعاتی مدیریت با سیستم های اطلاعاتی حسابداری به مفهوم ساده عبارتست از ارتباط کل و جز است. سیستم اطلاعاتی حسابداری یکی از بخشهای تشکیل دهنده سیستم اطلاعاتی مدیریت است ، که از تمام ویژگی ها و خصوصیات سیستم اطلاعاتی مدیریت برخوردار است؛ هدفمند و دارای ورودی داده های اطلاعاتی است ، فرآیند پردازش داده را طی می کند ، محصول اطلاعاتی بدست می دهد ، دارای محیط پیرامونی سیستم است و نظام کنترلی و بازخور اطلاعاتی ناظر بر کارکرد آن است. سیستم اطلاعای حسابداری با بهره گیری ازسایر دانش ها و فنون از جمله نظریه های مدیریت ، نظریه ی سیستم ها ، فنون کنترل و فناوری اطلاعات نظام منسجم و اطمینان بخش اطلاع رسانی به استفاده کنندگان مختلف درون سازمان و برون سازمان را تشکیل می دهد. اهمیت و تاثیر گزاری گزارشهای قابل استخراج و ارائه از سیستم اطلاعاتی حسابداری موجب شده است که این سیستم بیش از سایر زیر سیستم های تشکیل دهنده سیستم جامع اطلاعاتی مدیریت زیر ذره بین کنترل ها قرار گیرد.

ساز و کار های کنترل های داخلی بازبینی های حسابرسی داخلی و انجام حسابرسی های پ طول و تفصیل حسابرسان مستقل نمونه های بارز دامنه ی کنترل ها نسبت به کارکرد و اطمینان بخشی سیستم های اطلاعاتی حسابداریست. سیستم های اطلاعاتی حسابداری مهمترین زیر مجموعه ی سیستم های اطلاعاتی مدیریت در سازمان های انتفاعی است ارتباط بین AIS و MIS در سازمان ها پیچیده و در برخی موارد بحث برانگیز است. از آنجا که نتایج سیستم های اطلاعاتی حسابداری می تواند داده های سیستم اطلاعاتی مدیریت باشد ، سیستم های اطلاعاتی حسابداری جزء ای از سیستم های اطلاعاتی مدیریت محسوب می شود اما برخی از مدیران معتقدند از آنجا که سیستم اطلاعاتی حسابداری از 2 نوع زیر سیستم حسابداری مدیریت و حسابداری مالی تشکیل می شود و سیستم حسابداری مالی سیستم های اطلاعاتی حسابداری ، خدماتی را ارائه میکند که توسط سیستم های اطلاعاتی مدیریت برای استفاده کنندگان خارجی (برون سازمان) صورت می گیرد ، ارائه می کند و سیستم حسابداری مدیریت (MIS) در بخشی مستقیماُ و در بخشی دیگر به وسیله ارائه اطلاعات برای سیستم های اطلاعاتی وظیفه ای MIS ای ، خدماتی را به مدیران ارائه می کند. بنابراین سیستم های اطلاعاتی مدیریت و سیستم های اطلاعاتی حسابداری دارای اشتراک بوده و هر یک وظایف مشخص خود را دارند بنابراین سیستم های اطلاعاتی مدیریت و سیستم های اطلاعاتی حسابداری هر دو زیر سیستم های سیستم اطلاعاتی بنگاه (سازمان) هستند.



برچسب‌ها: آشنایی با نرم افزار های مالی بخش هفتم

تاریخ : پنج شنبه 88/3/7 | 3:24 عصر | نویسنده : | نظر