مرسدس بنزهای سیاه رنگ تشریفات که بی شک وظیفه اصلی شان جابه جا کردن سران کشورها و میهمانانی است که میزبانشان بر اساس قوانین دیپلماتیک احترام ویژه ای برایشان قائل شده اند در تمام کشورها از فقیر گرفته تا شیخ نشین و صنعتی به چشم می خورند.
در پارکینگ ها هستند تا به موقع اش راه فرودگاه تا محل استقرار میهمانان ویژه را پیموده تا هم مردم چشمشان به جمال ارابه های تشریفات روشن شود و هم میهمانان ویژه بی دغدغه و در آرامش به میهمانی سیاسی شان برسند. تا این جای کار که مشکلی ندارد عرف دیپلماتیک است و ما هم باید رعایتش کنیم، ولی ماجرا از زمانی جالب می شود که با استقرار رئیس جمهوری به نام محمود احمدی نژاد در قوه مجریه، هیئت دولت تصمیم می گیرد بنزهای سیاه رنگ را بفروشد و تجمل را از نهاد ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه ریشه کن کند، مصوبه می دهند تا از این پس میهمانان خارجی به جای بنز سواری، ایران خودروی تولید داخل سوار شوند و راه فرودگاه تا نهاد ریاست جمهوری و محل اقامتشان را با دست ساخته های فرزندان وطن طی کنند. تصمیم خوبی که در آخرین روزهای نیمه اول سال 86رنگ حقیقت به خود گرفت و با تصویب نامه شماره 106763.37584 هیئت وزیران مقرر شد تا 50دستگاه مرسدس بنز تشریفاتی متعلق به نهاد ریاست جمهوری به همراه 60دستگاه مشابه که تا آن زمان در تملک وزارت امور خارجه بود به شرکت ایران خودرو واگذار شوند و در قبال درآمد حاصله محصولات ایران خودرو جایگزین بنزها شود. اقدامی شایسته، انقلابی و به دور از تجمل گرایی که برای دولتی ها تمجید به همراه داشت.
اما سه سال بعد...
اما سه سال بعد هیئت دولت در جلسه روز سیزدهم تیرماه سال 89براساس پیشنهاد مهندس مشایی مسئول نهاد ریاست جمهوری تصمیم بر واردات همان تعداد خودروی بنز تشریفات گرفت! اما با یک تفاوت، این بار سهم نهاد ریاست جمهوری 60دستگاه شد و به وزارت امور خارجه 50دستگاه بنز رسید. براساس این مصوبه قرار شد تا 110دستگاه بنز تشریفات با سود بازرگانی صفر درصد و بدون رعایت آیین نامه ضوابط فنی واردات خودرو به کشور وارد شود. کاری عجیب که علامت سوال بزرگی در ذهن ها ایجاد می کند؛ سوال از یک دوگانگی در دولتی که شعارهایش همچنان همان شعارهای گذشته است اما دیگر تاکیدی بر سوار نشدن دولتی ها و میهمانانشان بر بنزهای پلاک تشریفات ندارد.
تنها با یک مصوبه، بدون عوارض و گمرکی خودروی لوکس وارد کنید!!
از این دست اتفاقات در میان دولتی ها سابقه ای تقریبا طولانی دارد. استفاده از اصل 138قانون اساسی و اختیارات هیئت وزیران در تصویب نامه واردات بدون دردسر و عوارض خودرو!
با مروری بر این دست تصویب نامه های هیئت وزیران می توان از ورود و ترخیص 15دستگاه تویوتا بدون رعایت قوانین جاری و حتی ورود بدون گمرکی، چهار دستگاه خودروی گلف برای آستان قدس رضوی و تویوتا لندکروز سبک کمک دار نام برد و برایش این گونه توجیه کرد که کاربردی فلان گونه دارند یا در ارگان ها برای خدمت خریداری و وارد شده اند.
بنز اس 600هم بدون تشریفات آمد
اگرچه برای مثال های فوق می توان دلایلی شاید تصنعی یافت ولی برای ورود مرسدس بنز s600 توجیهی پیدا نمی توان کرد، یا دستور ترخیص یک دستگاه خودروی لندکروز 4700سی سی به نام شخصی به نام خ. ر!!! جالب تر این که برخی مصوبات پا را فراتر نیز گذاشته اند و تنها به سال ساخت خودرو اشاره دارند و دارنده نامه می تواند بی هیچ نگرانی خودروی مورد علاقه اش را از مرز وارد کند و در خیابان های تهران اتول سواری کند. نمونه این داستان در جلسه 86.9.11 هیئت وزیران محقق شده است و معاون اول رئیس جمهور با امضای تصویب نامه ای ورود و ترخیص یک دستگاه خودرو موضوع نامه یاد شده را بدون شرط سال ساخت و بدون داشتن شرط داشتن نمایندگی رسمی در ایران با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوط مجاز دانسته است.
وقتی رونوشت ها کم می شود!!
تصویب نامه ها همگی به دستگاه ها و مراجع ذی صلاح رونوشت می شوند، حتی ورود و ترخیص یک دستگاه بی ام و مدل x54-8 که قرار شد بدون ارائه گواهی تاییدیه سازمان بهینه سازی مصرف سوخت کشور به خیابان ها پا بگذارد. رونوشت به دفتر دیوان محاسبات کشور، دیوان عدالت اداری، اداره کل قوانین مجلس شورای اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور تا نهادهای نظارتی هم از چند و چون وارد شدن خودروهای خارجی به کشور مطلع باشند و در صورت نیاز حرکتی کنند و شاید هم خودی نشان دهند ولی به یک باره وقتی نوبت به واردات 110مرسدس بنز تشریفاتی نهاد و وزارت امور خارجه رسید دولتی ها دیگر صلاح ندیدند دیگرانی که نام برده شد را در جریان واردات خودروهایشان قرار دهند و تنها به چند دفتر و معاونت داخلی در ریاست جمهوری بسنده کردند تا نه سوالی مطرح شود و نه پاسخی به این تصمیم داده شود
منبع : ویژه نامه نوروزی 90روزنامه خراسان - مورخ یکشنبه 1389/12/22 شماره انتشار 17794