شیرین عبادی، رییس کانون مدافعان حقوق بشر با ارسال نامه سرگشاده ای به محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، خواستار فک پلمپ دفتر کانون مدافعان حقوق بشر و ممانعت از اعمال فشارهای امنیتی- سیاسی بر فعالان مدنی، سیاسی و حقوق بشری توسط نهادهای تحت امر او شد. عبادی در نامه خود با نگاهی گذرا به مجموعه محدودیتها و تضییقاتی که در شش ماهه اخیر، دولت محموداحمدی نژاد برای او و دیگر اعضای کانون مدافعان حقوق بشر ایجاد کرده، پرسیده است که آیا این رفتارها که تماماً مخالف با قوانین جمهوری اسلامی ایران است، به مصلحت نظام و منافع ملی کشور ایران است؟ به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، متن نامه شیرین عبادی به محمود احمدی نژاد که در 16 خرداد ماه 1388 منتشر شده، به شرح زیر است:
ریاست محترم جمهوری
جناب آقای محمود احمدینژاد
باسلام و احترام
نیک مستحضرید پس از پیروزی انقلاب در بهمن ماه 1357، محدودیتهایی برای بانوان شاغل در مسند قضا ایجاد شد و اینجانب ناگزیر به کناره گیری از شغل پرافتخار و مسئولیت آور قضاوت شدم.
به عنوان یک زن ایرانی احساس وظیفه کردم تا برای تحقق اهداف والای حقوق بشر که آرمان و دستاورد نوع بشر در طول قرن های متمادی است، تلاش کنم. از همین روی با همکاری و همراهی تعدادی از فعالان اجتماعی و وکلای فعال در عرصه حقوق بشر، اقدام به تأسیس انجمن حمایت از حقوق کودک، کانون مدافعان حقوق بشر و کانون مشارکت برای پاکسازی مین کردم.
پس از دریافت جایزه صلح نوبل و با توجه به شرایط خطیر سرزمین عزیزمان ایران، احساس وظیفه انسانی، ملی و مذهبی، اینجانب را بر آن داشت تا در راه اعتلای حقوق بشر کوشش دوچندانی کنم، چرا که یقیناً دریافت این جایزه برای هر انسان دردمندی به غایت مسئولیتزاست.
گرچه برخورد دولتمردانی که در آن زمان بر اریکه قدرت تکیه زده بودند، با دریافتکننده جایزه صلح نوبل چندان هم از سر مهر نبود و با اطمینان به اینکه طبق اصل 26 قانون اساسی و مقررات قانون احزاب ایجاد و تشکیل هر جمعیتی تحت هر عنوانی مستلزم اخذ مجوز از هیچ مرجعی نیست- با همین استدلال، تشکل های مختلفی از قبیل جامعه روحانیت مبارز، جامعه مدرسین حوزه علمیه، آبادگران، رایحه خوش خدمت و ... علیرغم فعالیت گستردهای که در صحنه اجتماع دارند تا کنون پروانهای از وزارت کشور دریافت نکردهاند- اما برای بهرهمندی از مزایای حقوقی پروانه فعالیت، تقاضای صدور پروانه را به کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور تقدیم کردیم و حسب اعلام رسمی کمیسیون ماده 10 احزاب در تاریخ 17/1/83 و اعلام مسئول ذیربط- معاون سیاسی وقت وزیر کشور- در تاریخ 31/6/85 اساسنامه و صدور پروانه فعالیت کانون به تصویب کمیسیون مذکور رسید.
با وجود این، وزارت کشور به تکلیف مقرر در ماده 9 قانون فعالیت احزاب مصوب 7/6/1360 مجلس شورای اسلامی عمل نکرده و تا کنون از ارائه پروانه به کانون مدافعان حقوق بشر خودداری کرده است و این در حالی است که کانون مدافعان حقوق بشر با عضویت در فدراسیون بینالمللی جوامع حقوق بشر، ثبت بینالمللی شده است.
لازم به ذکر است که بیش از 8 سال است که کانون مدافعان حقوق بشر به فعالیت های مدنی خود ادامه داده و با همکاری عدهای فعالان اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، دو نهاد مدنی مهم یکی «کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و منصفانه» و دیگری «شورای ملی صلح» را ایجاد و از فروردین سال 1388 نیز حرکتی را برای متوقف کردن اعدام کودکان زیر 18 سال در سطح ملی و بینالمللی آغاز کرده است.
هرچند در بدو تشکیل کانون مدافعان حقوق بشر، فشارهایی را از گوشه و کنار متحمل میشدیم- که عمدتاً از ناحیه عوامل وابسته به اهرمهای قدرت انجام میگرفت- ولی در چهار سال گذشته و به ویژه پس از پایان یافتن دوره ریاست جمهوری جورج بوش در آمریکا و بر سر کار آمدن دموکرات ها به رهبری اوباما، اینجانب و همکارانم در کانون مدافعان حقوق بشر با تضییقات و محدودیتهای بیسابقهای از ناحیه دولتمردان شما مواجه شدهایم. و چه تأسفانگیز است، اگر حقوق شهروندان ایرانی وجهالمصالحه کشمکش قدرت حکومت با بیگانگان شود.
شاید بدانید که به عنوان «مدافعان حقوق بشر» در مقابل سیاست های جنگ طلبانه دولت جورج بوش با تمام توان ایستادیم و از همه تریبونها برای محکوم کردن اقدامات جنگ افروزان بهره گرفتیم- که البته این ادعا به طور مستند در بسیاری از دانشگاه ها و مراکز مهم علمی و رسانههای معتبر آمریکا و اروپا ثبت و منتشر شده است- و همزمان با بهرهگیری از پتانسیلهای درونی و داخلی و استفاده از راهکارهای مدنی برای تحقق صلح و دموکراسی در کشور عزیزمان با تمام وجود فعالیت کرده و می کنیم.
جای آن دارد که وجدان شما را به داوری طلبیده و این پرسش را مطرح کنیم که آیا عملکرد کانون مدافعان حقوق بشر، منافع ملی را بیشتر تأمین می کند و با آموزههای دینی و بشری سازگارتر است یا رفتار برخی نهادهای امنیتی دولت که با نقض مکرر حقوق بشر، مدام چهره میهن عزیزمان ایران را در انظار جهانیان مخدوش کرده و میکنند؟
با نگاهی گذرا به مجموعه محدودیتها و تضییقاتی که در شش ماهه اخیر حکومت شما برای اینجانب و اعضای کانون مدافعان حقوق بشر ایجاد کرده است، هر ناظر بیطرفی در مییابد که دولت جنابعالی بر مدافعان حقوق بشر در ایران چه فشارهایی وارد کرده و چه رفتارهای غیر قانونی و انسانی را با ایشان در پیش گرفته است و این در حالی است که طبق اعلامیه سال 1999 مجمع عمومی سازمان ملل متحد که دولت ایران نیز به آن رأی موافق داده است، کلیه دولت های عضو سازمان ملل متحد از جمله کشور ایران متعهد شدهاند که همکاری لازم را با مدافعان حقوق بشر کشور خود، کرده و برای آنان در حیطه انجام وظایف حقوق بشری مصونیت کامل ایجاد کنند.
اکنون اینجانب تنها به گوشهای از آنچه طی 6 ماه اخیر حکومت شما بر کانون مدافعان حقوق بشر رفته است، اشاره میکنم:
1- در تاریخ 1/10/87 مأمورین امنیتی بدون ارائه هیچ مجوزی از ناحیه مقامات قضایی محل دفتر کانون مدافعان حقوق بشر را پلمپ کردند. لازم به ذکر است در تاریخ مذکور قرار بود به مناسبت شصتمین سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در محل کانون مدافعان، جشنی برگزار شود.
2- در تاریخ های 2/10/87 و 9/10/87 تحت پوشش مأموران مالیاتی دفتر وکالت اینجانب مورد بازرسی قرار میگیرد و کلیه پروندههای موکلان و نوشتههای شخصی و اسناد و مدارکی که هیچ ربطی به امور مالیاتی ندارند، بر خلاف قانون توقیف شده همراه با کیس های کامپیوتر و سی دیهای موجود از محل کارم خارج میشود که پس از مدتی عمده آن مسترد میشود. البته معلوم نشده است که چه بخشی از آن را نزد خود نگه داشته و از آنها کپی گرفتهاند و چه بخشی را مسترد کردهاند، زیرا به طور فلهای از دفتر خارج کرده و به طور فلهای مسترد کرده اند.
3- منشی اسبق کانون مدافعان حقوق بشر (ژینوس سبحانی) در تاریخ 25/10/87 بدون هیچ دلیلی بازداشت شد که پس از تحمل 55 روز حبس، او را به قید وثیقه آزاد کردند.
4- به بهانه حمایت از مردم غزه عدهای را تحت عنوان دانشجویان بسیجی به محل سکونت و کار اینجانب اعزام کرده و با دادن شعارهای تند و زننده و نوشتن شعارهای توهینآمیز بر در و دیوار منزل، به تحریک افراد سادهدل علیه اینجانب همت گماشتند و مأموران انتظامی بدون هیچ اقدامی تنها نظارهگر ماجرا شدند. در حالی که نهاد حقوق بشری فلسطین- که مورد وثوق همه جناح های فلسطینی است- بستن کانون مدافعان را محکوم کرده و حتی از اینجانب درخواست کرد تا به فلسطین و نوار غزه سفر کنم.
5- با اعمال فشار به منشی دیگر کانون مدافعان حقوق بشر- که بیش از چند ماه در دفتر وکالت اینجانب مشغول نبود- او را وادار به ترک کار کرده و حتی از صدور پروانه کارآموزی وکالت برای ایشان جلوگیری کردند. شایان ذکر است که ایشان در امتحان ورودی کانون وکلاء حائز نمره قبولی شده ولی صرفاً به دلیل کار در دفتر اینجانب او را از کارآموزی وکالت محروم کرده اند.
6- مترجم دفتر وکالت اینجانب را با اعمال فشارهای گوناگون امنیتی وادار به استعفا کردند.
7- در چند ماه اخیر با احضار عدهای از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر و کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه و شورای ملی صلح، آنان را ترغیب به قطع همکاری با کانون مدافعان حقوق بشر کرده و از آنان مصراً میخواهند که فعالیت های «کانون مدافعان حقوق بشر»، «کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه» و «شورای ملی صلح» باید متوقف شود.
8- بازداشت آقای مهدی معتمدیمهر، عضو کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه از دیگر اقدامات ضد حقوق بشری به شمار میآید.
9- جلوگیری از تشکیل جلسات برخی از نهادهای مرتبط با کانون از جمله جلسات کمیته دفاع از انتخابات آزاد، سالم و عادلانه و همچنین جلسات شورای ملی صلح، تا جایی که علاوه بر تماس های تلفنی نهادهای امنیتی با افراد شرکتکننده در جلسات و تهدید ایشان، نیروی انتظامی را جهت جلوگیری از ورود اعضاء به محل جلسه اعزام میکنند.
10- خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) طی مقالاتی من و دخترم را متهم به بهایی بودن کرده و با طرح اتهامات ناروا سعی در مخدوش کردن وجهه ملی اینجانب کردند.
11- خبرگزاری رسمی دولت (ایرنا) طی خبری اختصاصی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر را متهم به تبلیغ علیه نظام کرد و این در حالی است که هیچ احضاریهای برای ایشان از سوی مقام های قضایی ارسال نشده است.
12- ممنوعالخروج شدن تعدادی از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر و شورای ملی صلح بر خلاف کلیه ضوابط قانونی توسط نهاد ریاست جمهوری مستقر در فرودگاه.
13- ورود نیروهای امنیتی به محل کار اعضای کانون و برخورد با ایشان در محیط کار.
جناب آقای رئیس جمهور
آیا رفتارهای فوقالذکر که تماماً مخالف با قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز است، به مصلحت نظام و منافع ملی کشور ایران است؟
پرسش دیگری که در این خصوص به ذهن هر انسان بیطرفی خطور میکند اینست که، جنابعالی که در محافل بینالمللی مدعی هستید، «ایران، آزادترین کشور دنیاست» و میخواهید عدالت و مهرورزی را برای جهانیان به ارمغان بیاورید و میخواهید نظم عادلانهای را بر جهان حاکم کنید، چگونه در عرصه داخلی با فعالان حقوق بشر- که گناهی جز دفاع از حقوق اساسی ملت ندارند- چنین رفتارهای ناپسندی را روا میدارید؟
از شما میپرسم، آیا اینچنین اقدام هایی نشانگر مهرورزی و عشق به حقوق انسانی شهروندان ایرانی است؟ آیا چنین رفتارهایی با مدافعان حقوق بشر در داخل کشور که اساساً در صدد کسب قدرت سیاسی نبوده و با دغدغه ترویج حقوق بشر و بهرهگیری از راهکارهای قانونی برای ارتقاء و تحکیم آن فعالیت میکنند، با ادعاهای دولت جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی مبنی بر پایبندی به ضوابط حقوق بشر در تضاد نیست و اگر دفاع از حقوق بشر گناه بزرگی است که باید مبلغان و مروجان و مدافعان آن چنین مورد کیفر قرار گیرند، چرا در سال گذشته، دولت شما درخواست عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را کرد که البته مورد قبول هم واقع نشد. قضاوت را به عهده ملت شریف ایران و تمام آزادیخواهان جهان میگذارم.
جناب آقای احمدی نژاد
سال 2010 میلادی، نوبت بررسی دورهای عملکرد حکومت ایران در زمینه حقوق بشر در سازمان ملل متحد است و یکی از مهمترین مسائل مورد بحث در این بررسی دورهای، شیوه برخورد دولتمردان ایران و نهادهای حکومتی با فعالان حقوق بشر است؛ بیگمان در جهت منافع ملی نخواهد بود که کارنامه حقوق بشر حکومت ایران در مجامع جهانی بیش از این زیر سؤال رود.
در پایان بعنوان یک شهروند و فعال حقوق بشر و رئیس کانون مدافعان حقوق بشر از شما مصراً میخواهم که:
1- جهت فک پلمپ دفتر کانون مدافعان حقوق بشر اقدام های لازم را معمول فرمائید.
2- از اعمال فشارهای امنیتی- سیاسی بر فعالان مدنی، سیاسی و حقوق بشری توسط نهادهای تحت امر خود ممانعت کنید.
شیرین عبادی
رئیس کانون مدافعان حقوق بشر
16/3/1388
برچسبها: نامه سرگشاده شیرین عبادی به محمود احمدی نژاد
به گزارش ایلنا، در نظرسنجی که به تازگی از سوی یکی از مراکز معتبر افکارسنجی کشور انجام شده است، از 16945 شرکت کننده در این نظرسنجی، 12455 نفر معادل 5/73 درصد از سوال شوندگان اعلام کردند که در انتخابات قطعاً شرکت خواهند کرد.
در ادامه این گزارش آمده است که 2796 نفر معادل 5/16 درصد شرکت کنندگان اعلام داشتند که هنوز تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند و 1694 نفر معادل 10 درصد از شرکت کنندگان از تصمیم قطعی خود برای عدم شرکت در انتخابات خبر دادهاند.
در ادامه این گزارش آمده است که جامعه آماری شرکت کننده در این نظرسنجی، متشکل از 9829 نفر معادل 58 درصد آقایان و 7116 نفر معادل 42 درصد خانمها بودهاند.
بنا به اعلام این مرکز افکار سنجی، 7625 نفر از شرکت کنندگان معادل 45 درصد در محدوده سنی 18 تا 30 سال، 5931 نفر معادل 35 درصد در محدوده سنی بین 31 تا 45 سال، 2542 نفر برابر 15 درصد در محدوده سنی بین 46 تا 60 سال و 847 نفر معادل 5 درصد از شرکت کنندگان بالاتر از 60 سال بودهاند.
همچنین در این گزارش آمده است که حدود 40 درصد از شرکت کنندگان برابر 6778 نفر در شهرهای بزرگ با جمعیتی بالای 100 هزار نفر، 3042 نفر معادل 25 درصد در شهرهای کوچک با جمعیت کمتر از 100 هزار نفر و 4804 نفر برابر 35 درصد از شرکت کنندگان در روستاها اقامت داشتهاند.
مطابق این گزارش، از کل شرکت کنندگان در این نظرسنجی که تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات گرفتهاند (12455 نفر)، حدود 7971 نفر معادل 64 درصد شرکت کنندگان به میرحسین موسوی رای خواهند داد. همچنین 2802 نفر معادل 5/22 درصد از رای دهندگان در این نظرسنجی به محمود احمدی نژاد، 934 نفر برابر 5/7 درصد به مهدی کروبی و 498 نفر معادل 4 درصد به محسن رضایی رای خواهند داد.
در این میان، 250 نفر معادل 2 درصد از کسانی که برای شرکت در انتخابات تصمیم قطعی گرفتهاند، اعلام کردند که به هیچ یک از 4 کاندیدای مورد اشاره رای نخواهند داد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که مطابق این نظرسنجی، از 6778 نفر پرسش شونده در شهرهای بزرگ با جمعیتی بالغ بر 100 هزار نفر، 4609 نفر معادل 68 درصد، از 4236 نفر مورد سوال در شهرهای کوچک با جمعیتی کمتر از 100 هزار نفر، 3042 نفر معادل 8/71 و از 5931 نفر نظرسنجی شده در روستاها، 4804 نفر معادل 81 درصد اعلام کردند که قطعاً در انتخابات دهم ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که از کل افراد روستایی مورد سوال در نظرسنجی که تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات دارند، (4804 نفر)، 2834 نفر معادل 59 درصد به میرحسین موسوی، 1321 نفر معادل 5/27 درصد به محمود احمدی نژاد، 336 نفر معادل 7 درصد به مهدی کروبی و 288 نفر معادل 6 درصد به محسن رضایی رای داده و 25 نفر معادل 5/0 درصد از پرسش شدگان اعلام کردهاند که به هیچ یک از کاندیداها رای نخواهند داد.
در این گزارش آمده بود که با توجه به نظرسنجی سابق این مرکز که 2 هفته پیش انجام شده بود، رای احمدی نژاد پس از مناظره با موسوی حدود 12 درصد کاسته شده و این آرا بیشتر به مهندس موسوی با نزدیک به 8 درصد افزایش اختصاص یافته است، ضمن اینکه آرای مهدی کروبی و محسن رضایی نیز دستخوش تغییراتی شده است.
در ادامه این گزارش آمده است، از 3042 نفر شرکت کننده در شهرهای کوچک با جمعیتی کمتر از 100 هزار نفر، 1957 نفر معادل 64 درصد به میرحسین موسوی، 769 نفر معادل 25 درصد به محمود احمدی نژاد، 137 نفر برابر 5 درصد به مهدی کروبی و 61 نفر برابر 2 درصد به محسن رضایی رای داده و 118 نفر، معادل 4 درصد از کسانی که قطعا در انتخابات شرکت میکنند، اعلام کردهاند که به هیچ یک از کاندیداهای انتخابات رای نخواهند داد.
این مرکز افکارسنجی در تحلیل این بخش از آمار خویش اعلام کرده است که کسانی که اعلام کردهاند به طور قطع در انتخابات شرکت نخواهند کرد، نسبت به نظرسنجی پیشین این مرکز، با رشدی 33 درصدی از 3 به 4 درصد افزایش یافتهاند که بیشتر این عده، بد اخلاقی برخی از کاندیداها را علت اصلی خود از این تصمیم اعلام کردهاند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است که در شهرهای بزرگ با جمعیت بالغ بر 100 هزار نفر، از 4609 نفر شرکت کننده در انتخابات، 3180 نفر معادل 5/69 درصد به میرحسین موسوی، 712 نفر برابر با 15 درصد به احمدی نژاد، 461 نفر معادل 10 درصد به مهدی کروبی و 149 نفر معادل 3 درصد به محسن رضایی رای داده و 107 نفر معادل 5/2 درصد اعلام کردهاند که به هیچیک از 4 کاندیدای این انتخابات رای نخواهند داد.
در بخش پایانی این گزارش نیز آمده است که 2796 نفر معادل 5/16 درصد شرکت کنندگان که اعلام داشتند که هنوز تصمیم قطعی برای شرکت در انتخابات نگرفتهاند، 1622 نفر برابر نزدیک به 58 درصد اعلام کردهاند که قطعاً به احمدی نژاد رای نخواهند داد، 503 نفر به مهدی کروبی معادل 18 درصد قطعاً رای نخواهند داد، 280 نفر برابر 10 درصد به میرحسین موسوی و 168 نفر برابر 6 درصد به محسن رضایی. 223 نفر معادل 8 درصد نیز اعلام کردند که هیچ تصمیم خاصی در زمینه انتخابات نگرفتهاند.
گفتنی است مطابق این گزارش، این نظرسنجی تنها در استانهای قم، کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان و اردبیل در سایر استانهای کشور انجام شده است
برچسبها: نتایج تازهترین نظرسنجی در کشور؛ میرحسین پیروز قطعی است
بسم الله الرحمن الرحیم
برادران و خواهران ، ملت عزیز ایران ایدهم الله تعالی
پس از سلام و تحیت ; این روزها در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری پرسش هایی از اینجانب میشود، لذا به نحو اختصار نکته هایی را یادآور میشوم :
اولا: مسأله شرکت در انتخابات امر تقلیدی نیست و تشخیص با خود مردم است و این جانب شخص خاصی را تعیین نمی کنم . مردم ما با رشد فکری و تجربه هایی که دارند میتوانند اصلح را از غیر اصلح تشخیص داده و بر اساس نص صریح قرآن کریم که میفرماید: (ان الله یأمرکم ان تودوا الامانات الی أهلها...) فرد اصلح را انتخاب نمایند.
ثانیا: بعد از پیروزی انقلاب و تشکیل مجلس خبرگان قانون اساسی ، از استبدادهای زمان شاه و دخالت دربار در تعیین کاندیداها و سلب آزادی ملت در امر انتخابات سخن به میان آمد; لذا توسط اینجانب به عنوان رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی و اعضای محترم آن ، برای جلوگیری از چنین رویه مستبدانه ای ، اصلی در قانون اساسی گنجانده شد مبنی بر این که شورای نگهبان که متشکل از فقهای منصوب از طرف رهبری و همچنین حقوقدانهای تأیید شده از طرف مجلس شورای اسلامی میباشند بر انتخابات نظارت نمایند. بنابراین اصل ?? تصویب گردید تا شورای نگهبان بتواند جلو دخالت های ناروا را گرفته و آزادی در انتخاب را تأمین نماید.
ولی آقایان متأسفانه خودشان را قیم جامعه فرض کرده و نظارت در این اصل را به نظارت استصوابی تفسیر نمودند و در نتیجه ، انتخابات را دو مرحله ای کردند:
اول شورای نگهبان با سلیقه خود اشخاصی را از بین کاندیداها معین میکند و سپس مردم به خصوص آنان رأی میدهند; این امر علاوه بر این که برخلاف نظر تصویب کنندگان این اصل و ظلم فاحش در حق مردودین صالح میباشد، اهانت به مردم است ; زیرا مردم ما دارای رشد عقلانی میباشند و نیازی به قیم ندارند. البته ضوابط و معیارهایی که برای کاندیداهای ریاست جمهوری توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است باید احراز شود، ولی در احراز آنها نباید ملاحظات خطی ، سیاسی و جناحی اعمال گردد، وگرنه مردم به شورای نگهبان و وزارت کشور بدبین شده و بتدریج با نظام فاصله میگیرند.
ظاهرا آنچه در کاندیداها مهم است :
? - از رجال سیاسی آگاه به مسائل روز و نیاز جامعه باشند. ? - اعتقادا و عملا متعهد به موازین دینی و اخلاقی باشند و از دروغ و خلاف گوئی و ذمائم اخلاقی پرهیز نمایند. ? - قدرت کار داشته و شجاع و اهل تصمیم باشند و استقلال خویش را حفظ نمایند.
ثالثا: تبلیغات و تبیین برنامه های تدوین شده توسط کاندیداها، مستلزم این نیست که انسان دیگران را متهم کند و بدون حضور آنان برای دفاع از خود، با حیثیت و آبروی افراد بازی کند. بسیاری از این افشاگری ها بر خلاف عقل و شرع است . اگر کسی فرضا خلافی مرتکب شده باشد جای رسیدگی به آن دستگاه قضایی کشور است که مسئولیت رسیدگی به چنین اتهاماتی را دارد.
مردی به رسول خدا(ص ) گفت : "اءوصنی " به من توصیه ای کن ، آن حضرت در جواب فرمودند: "احفظ لسانک " زبان خود را حفظ کن ، تا سه بار این سوال و جواب تکرار شد، و در آخر پیامبراکرم (ص ) فرمودند: "و هل یکب الناس علی مناخرهم فی النار الا حصائد السنتهم؟" (تحف العقول ، ص ??) یعنی : آیا مردم را جز درو شده های زبانشان بر صورت و بینی در آتش خواهد انداخت ؟
رابعا: کاندیداهای محترم ضمن توجه به مسئولیت بزرگی که بر عهده آنان قرار میگیرد، اگر واقعا توان آن را ندارند، خود را در معرض آراء ملت قرار ندهند; و از طرفی نباید درصدد دادن شعارها و وعده هایی باشند که از عهده آنها برنمی آید; زیرا چه بسا خدای ناکرده مردم از چنین وعده هایی تلقی فریب کنند.
و خامسا: متصدیان امور بدانند که آراء مردم امانتی در دست آنهاست که باید آنان بدون اعمال نظر و دستکاری ، با تمام توان از آراء ملت صیانت نمایند و تصرف در آراء مردم تقلب و بزرگترین خیانت ، و شیوه ای در جهت پایمال نمودن حقوق مسلم مردم است ; و در صورت دخالت در آراء، نتیجه کار هیچ گونه وجاهت و مشروعیت شرعی و قانونی ندارد. و از طرف دیگر چون این گونه کارهای خلاف به نام اسلام تمام میشود، موجب وهن اسلام و نظام جمهوری اسلامی و بدبینی و بی تفاوتی مردم نسبت به سرنوشت خود خواهد شد.
در خاتمه عزت و سربلندی اسلام و مسلمانان و ملت شریف و عزیز ایران را از خداوند بزرگ مسألت دارم . و امید است آنچه خیر و صلاح مردم است وسائل آن از ناحیه خداوند فراهم شود.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته .
????/?/??
قم المقدسة - حسینعلی منتظری
برچسبها: پیام آیت الله منتظری به مناسبت دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
حمله سارکوزی به احمدینژاد؛ چشم در چشم متکی
نیکولا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه روز چهارشنبه در دیداری با وزیر خارجه ایران اظهارات تازه رئیس جمهوری ایران در انکار هولوکاست را به شدت محکوم کرده و نسبت به عواقب رفتار ایران در ارتباط با پرونده اتمی این کشور هشدار داده است.
به گزارش خبرنگار شهابنیوز به نقل از بیبیسی؛ در بیانیه ای که کاخ الیزه صادر کرد آمده است: "رئیس جمهوری فرانسه اظهارات امروز رئیس جمهوری ایران را که واقعیت هولوکاست را زیر سوال می برد محکوم کرد."
براساس این بیانیه آقای سارکوزی در جریان ملاقاتی در پاریس با منوچهر متکی گفت که چنین اظهاراتی "غیرقابل قبول و عمیقا تکان دهنده" است.
اظهارات محمود احمدینژاد علیه هولوکاست هزینه بسیار سنگینی را بر کشور تحمیل کرده و با مخالف اکثر کارشناسان و چهرههای معتدل کشور مواجه شده؛ با این حال آقای احمدینژاد مانند بسیاری از موارد دیگر باز بر رفتار خود اصرار میورزد و ظاهراً هر اقدامی که با مخالفت کارشناسان مواجه میشود را با شدت و اشتیاق بیشتری انجام میدهد.
بیبیسی افزوده است: دیدار آقای متکی و سارکوزی ظاهرا به درخواست ایران انجام شد و به گفته مقام های فرانسوی وزیر خارجه ایران قرار بود پیامی از "بلندپایه ترین مقام های ایرانی" در ارتباط با برنامه اتمی تسلیم کند.
پس از این دیدار جزئیاتی درباره محتوای پیام ایران منتشر نشده است و فرانسه می گوید نتیجه دلخواه را به دست نیاورده است.
نیکولا سارکوزی به منوچهر متکی هشدار داد که اگر ایران با گفتگو با قدرت های بزرگ جهانی درباره برنامه اتمی موافقت نکند با انزوای بیشتر جهانی روبرو خواهد شد.
پیش از آنکه آقای متکی کاخ الیزه را ترک کند، دفتر آقای سارکوزی با صدور بیانیهای تلویحا اشاره کرد که هیچ پیشرفتی در مورد گفتگوها میان ایران و قدرت ها (اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان) حاصل نشده است.
از جزئیات پیامی که قرار بود آقای متکی تحویل رهبر فرانسه دهد گزارشی منتشر نشده است
در این بیانیه آمده است: "امروز رئیس جمهور با وزیر خارجه ایران دیدار کرد... تا درباره خطری که اعمال ایران در زمینه اتمی متوجه صلح می کند بحث کند."
این یکی از معدود دیدارهای یک مقام ارشد غربی با مقام های بلندپایه ایرانی در سال های اخیر بود. سایر مقامات ارشد اروپایی هرگونه دیدار با مقامات دولت نهم را به صورت غیرمستقیم تحریم کردهاند. وزیر خارجه ایتالیا آخرین مقام ارشد اروپایی است که هفته گذشته سفر خود به تهران را برای دومین بار لغو کرد.
آقای احمدینژاد در مقابل این مساله، به رابطه و دوستی با کشورهای بسیار ضعیف و فقیر یا کشورهایی چون ونزوئلا (هوگوج چاوز) روی آورده است. رسانههای دولت نهم فاش ساختند رئیسجمهور یکی از دوستان جدید ایران در دولت نهم یعنی کشور کومور برای سفر به تهران هواپیما یا پول لازم برای اجاره یک هواپیما را نداشته! و آقای احمدینژاد برای آوردن وی به تهران دستور داده که یک هواپیمای ایرانی عازم آن کشور شود
برچسبها: حمله سارکوزی به احمدینژاد؛ چشم در چشم متکی
فرزند حجت الاسلام ناطق نوری در نامه ای سرگشاده به میر حسین موسوی شیوه مناظره تلویزیونی وی با رقیب انتخاباتی اش را ستود و از اتهام وارد شده بر خود و خانوادهاش در این مناظره گلایه کرد .
در متن نامه سرگشاده مصطفی ناطق نوری به میر حسین موسوی آمده است : بی مقدمه مایلم مراتب سپاس و خرسندی عمیق خود را به عنوان یک شهروند ایرانی از متانت و بزرگواری توام با صداقت جنابعالی درمناظره تلویزیونی که چون روزنی از نور در برابر تاریکی و بی صداقتی ، یکبار دیگر امید را به دل ایرانیان نگران حق سرازیر نمود، ابراز دارم .
درادامه این نامه آمده است: آنجا که در سایه تزویر و تظاهر به مهدویت وطلب فرج ، اصول ایمانی و تاکیدات دینی و قواعد اخلاقی که بناست فلسفه غایی فرج امام عصر(عج) باشد، آنگونه لگد مال جهل گردید و دلهای مومنانی که درپس این سالها، با امید به حاکمیت اخلاق دینی ، سختی های این راه دراز دفاع از آرمانها را به جان خریدند، این چنین به لرزه افتاد.
اینجانب با مدد امید به آینده های روشن، این بار سنگین افترایی را که در پیشگاه میلیونها نفر، بر من و خانواده ام روا گردید و قلبم را بی رحمانه آزرد، به نوبه خود تحمل می نمایم و تنها به عنوان یک ایرانی و نیز جانباز کوچک دوران دفاع مقدس همگام و هم نفس خیل عظیمی از ایرانیان مصمم که دل در گرو تغییر وضع موجود دارند و بی صبرانه آرزوی روزهای سبز این مرز و بوم را در دل می پرورانند ، با شما نجواگونه می گویم " اندکی صبر سحر نزدیک است."
برچسبها: مناظره بزرگ/ فرزند ناطق نوری: اندکی صبر، سحر نزدیک است
یک نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مردم ما دروغ و تهمت را نمیپسندند و بداخلاقیها و تهمتهای آقای احمدی نژاد وجدان جامعه را برخواهد انگیخت.
محمدرضا تابش گفت: این مناظره، مناظره تعیینکننده و جالبی بود و افرادی که تا به حال شک داشتند در انتخابات حضور داشته باشند یا نمیدانستند به چه کسی رای بدهند، شرایطی پیش آمد که با عقلانیت، درایت، هوشیاری و اخلاص برآمده از شخصیت مکتبی موسوی در مقابل بداخلاقیها، اهانات و توهینهایی که به افراد و شخصیتهای نظام از سوی آقای احمدی نژاد روا شد، مشخص شد به چه کسی رای خواهند داد.
وی افزود: مردم ما دروغ و تهمت را نمیپسندند و بداخلاقیها و تهمتهای آقای احمدی نژاد وجدان جامعه را برخواهد انگیخت و پاسخ اینکه چرا مهندس موسوی در انتخابات حضور یافته به وضوح داده شد.
تابش خاطرنشان کرد: تعیین صلاحیت کاندیداهای انتخاباتی که با شورای نگهبان است میتواند با نظارت مجدد شورای نگهبان در تعریف رجل سیاسی ـ مذهبی مجددا بررسی شود. همچنین فقها و حقوقدانان باید ارزیابی کند که آیا به درستی آقای احمدی نژاد مصداق رجال سیاسی مذهبی هست یا نه؟
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وظیفه شرعی، قانونی و وجدانی صدا و سیما این است که قبل از انتخابات افراد غایبی که مورد اتهام قرار گرفتند در جلسهای با آقای احمدی نژاد حضور داشته تا بتوانند از خود دفاع کنند و مردم شفافتر و واقعبینانه حقیقت را دریابند و کاندیدای اصلح را انتخاب کنند.
برچسبها: مناظره بزرگ/ وجدان جامعه برانگیخته خواهد شد
مناظره تلویزیونی محمود احمدی نژاد و میرحسین موسوی نامزدهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با حاشیه هایی همراه بود
زنگنه ، شمقدری و شمار دیگری از اعضای ستاد انتخاباتی دو نامزد در حضور ضرغامی قرعه کشی کردند که کدام نامزد اول صحبت کند که نوبت اول به احمدی نژاد افتاد.
ساعت حدود 10 شب آقایان موسوی و احمدی نژاد وارد ساختمان تولید صدا وسیما شدند و حدود 7 دقیقه به آغاز مناظره ، ابتدا موسوی و بعد احمدی نژاد وارد استودیو شدند و در مقابل یکدیگر نشستند .
موسوی قبل از مناظره در حالی که شماری از اعضای ستاد وی را همراهی می کردند در پاسخ به پرسش خبرگاران اعلام کرد پیش از مناظره مصاحبه نخواهد کرد .
چند نفر از کارشناسان وهمراهان دو نامزد که با دقت در اتاق رژی مصاحبه را پیگیری می کردند هنگام صحبت های نامزدهای مورد نظر خود در جاهایی ابراز رضایت ودر برخی مواقع نیزاظهارنارضایتی می کردند .
همراهان دو نامزد با تلفنهای همراه خود به شدت با افراد دیگری در خارج از صدا وسیما گفتگو می کردند و از آنها مشورت می گرفتند به گونه ای که در برخی دقایق بعضی همراهان ،همزمان با دو تلفن همراه حرف می زدند .
در پایان مناظره میرحسین موسوی پیش از احمدی نژاد استودیو ضبط مناظره را ترک کرد و در مصاحبه با خبرنگاران مناظره را خوب توصیف کرد و گفت : این روند را ادامه خواهد داد .
موسوی نحوه اجرا ورعایت وقت را مطلوب دانست و افزود : اما در کل برنامه های انتخاباتی صدا وسیما معتقدم عدالت رعایت نمی شود .
وی در پاسخ به پرسشی درباره سایر برنامه های خود گفت : در مناظره های آینده در این باره صحبت خواهم کرد .
موسوی هنگامیکه وارد محوطه خروجی استودیوها شد شماری از اعضای ستاد ش او را تشویق کردند .
مجید مجیدی ، عرب مازار ، بهزادیان ، حیدریان ، بهشتی ، فتاح ، زنگنه از جمله همراهان میرحسین موسوی بودند ، طهماسب مظاهری رئیس کل پیشین بانک مرکزی نیز در این سالن حضور داشت .
زاهدی وفا ، کلهر ، بهمنی ،محرابیان ، رحیم مشاعی از جمله همراهان احمدی نژاد بودند .
به گزارش واحد مرکزی خبر، هنگامیکه احمدی نژاد از استودیو برای سوار شدن به خودرو بیرون آمد به ابراز احساسات جمعیتی که به سود وی شعار می دادند پاسخ گفت .
احمدی نژاد نیز ازمناظره ابراز رضایت کرد واداره ان را عادلانه خواند.
دقایقی بعددو نامزد سوار بر ماشینهای خود ساختمان تولید صدا وسیما را ترک کردند در حالیکه حدود 200 نفر از خبرنگاران ، عکاسان ، تصویر برداران و شماری از اعضای ستاد دو طرف در محوطه حضور داشتند .
این در حالی است که طرفداران دو نامزد در مقابل مسجد بلال صدا وسیما تجمع کرده به سود نامزد خود و ضد نامزد مقابل شعار می دادند .
در این میان طرفداران احمدی نژاد که جمعیت آنها در این تجمع بیشتر بود در حالی که نامزد خود را پیروز مناظره می دانستند در مقابل درب مسجدبلال منتظر احمدی نژاد بودند .
به آنها گفته شد احمدی نژاد ا زدرب دیگر سازمان صدا وسیما خارج شده است اما نپذیرفتند وبا متراکم کردن تجمع خودخواستار حضور و سخنرانی احمدی نژاد شدند .
نیروی انتظامی نیزباچند زنجیره انسانی مقابل درب بلال ایستاده بود .
دقایقی بعد اعلام شد احمدی نژاد قصد حضور در جمع هوادارانش رادارد جمعیت با شنیدن این خبرمتراکم تر شد .
هنگامی که احمدی نژاد از بالای یک وانت در مقابل درب بلال صدا وسیما حضور یافت طرفدارانش که احساساتشان به اوج رسیده بود به سمت وی هجوم آوردند اما ماموران نیروی انتظامی با زحمت فراوان تلاش کردند از هجوم انان جلوگیری کنند .
احمدی نژاد که به علت تراکم جمعیت وخود روها نمی توانست به میان جمعیت برود ازآنان خواست آرام و بی سرو صدا به تجمع خود پایان دهند و بعد از درب دیگر سازمان خارج شد .
در این حال جمعیت هوادار دو نامزد در دو طرف خیابان ولیعصر حد فاصل درب جام جم تا چهار راه پارک وی بصورت پیاده و یابا موتور و ماشین به طرفداری از نامزدهای خودشعار می دادند این تجمع تا ساعت حدود 4 بامداد ادامه یافت .در مناطق دیگر تهران نیز نظیر چنین اجتماعی بر پا بود وطرفداران دو نامزد با برداشتهای متفاوت از نتیجه مناظره موسوی واحمدی نژادبه نفع نامزد خود شعار می دادند .
با وجود فشردگی فراوان اجتماع طرفداران دو نامزد ، نوعی رشدوتحمل فکری نیزدر آنها دیده می شد به گونه ای که در حدود شش ساعت میتینگ غیر رسمی طرفداران دو نامزد در خیابانهای تهران ، هیچ حادثه خاصی روی نداد
برچسبها: حاشیه های مناظره موسوی و احمدینژاد
در حاشیه مراسم امروز در حرم امام(ره) هاشمی رفسنجانی با احمدینژاد گفتگو کرد
در حاشیه مراسم سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) در حرم مطهر، آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از سخنان رهبر فرزانه انقلاب، به کنار محمود احمدینژاد رئیس جمهور رفت و در حالیکه دست وی را گرفته بود برای لحظاتی با یکدیگر به گفتگو پرداختند.
این گفتگو که افرادی همچون لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان و موحدی کرمانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در حاشیه آن حضور داشتند، با خوش و بش مسئولان عالیرتبه نظام با یکدیگر پایان یافت.
در مراسم بیستمین سالگرد رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی، قریب دو میلیون نفر از عاشقان آن امام از سراسر کشور حضور داشتند.
برچسبها: هاشمی رفسنجانی با احمدینژاد گفتگو کرد
مناظره بزرگ/ خودکشی و خودزنی کردند
قلم نیوز: تاجگردون گفت: آقای احمدی نژاد مانند چهرهای بازنده و به قصد خودکشی و خودزنی وارد این مناظره شدهاند اما میرحسین موسوی در شان مردم ایران صحبت کرد.
دکتر غلامرضا تاجگردون ـ رییس اسبق سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: این مناظره، مناظره ادب با بیادبی بوده است و آقای احمدی نژاد مانند چهرهای بازنده و به قصد خودکشی و خودزنی وارد این مناظره شدهاند اما میرحسین موسوی در شان مردم ایران صحبت کرد و آنچنان که در فراز انتهای کلامشان نشان داد دغدغه حضورش مبارزه با این چنین پرونده سازیها و خروج چهرههای اصلی از صحنه و اوج گریز از قانون با اعلام اسامی افرادی که هیچ گونه امکان دفاعی از خود را نداشتند، به وضوح نشان داد.
وی ادامه داد: شورای نگهبان نظارت استصوابی دارد و این به این معناست که در هر مرحله انتخابات میتواند صلاحیت مجدد کاندیداها را بررسی کند و با توجه به توهین و اتهاماتی که از طریق رسانه ملی انجام شده شورای نگهبان برای اثبات نظارت استصوابی خود باید به این موضوع بپردازد.
برچسبها: مناظره بزرگ/ خودکشی و خودزنی کردند