عضو فراکسیون خط امام (ره) مجلس شورای اسلامی با انتقاد از انتخاب اسفندیار رحیم مشایی به عنوان معاون اول رییس جمهور در دولت دهم گفت: «آقای احمدی نژاد با این انتخاب خود نشان دادند که هیچ توجه ای به منافع ملی ندارد.»
ادامه مطلب...
برچسبها: احمدی نژاد نشان داد به منافع ملی بی توجه است
مهر: رئیس کمیسیون انرژی مجلس انتخاب رحیم مشایی به سمت معاون اولی رئیس جمهور را خطا دانست و گفت: آقای احمدی نژاد همواره نشان داده در مواردی که حساسیت بالایی ملاحظه می کند صد درصد بی توجهی نشان می دهد.
حمیدرضا کاتوزیان با اشاره به انتخاب معاونت های ریاست جمهوری از سوی رئیس جمهور، این اقدام را عجولانه خواند و گفت : معمولا این انتصاب ها بعد از مراسم تحلیف و تنفیذ صورت می گیرد و بهتر بود این بار هم این رسم رعایت می شد.
وی افزود: نکته ای که باید نسبت به آن حساسیت نشان داده شود مسئله انتخاب آقای رحیم مشایی به عنوان معاون اول است. بسیاری از علما، مراجع و روحانیون، نمایندگان مجلس نسبت به برخی اظهارات و رفتارهای وی اعتراض داشتند. حتی مقام معظم رهبری نیز درخصوص آقای مشایی اظهار نظر کردند و شایسته بود که رئیس جمهور از این نظر تبعیت می کردند.
کاتوزیان ادامه داد: با وجود همه این حساسیت ها، آقای مشایی حتی معذرت خواهی نکرد و چه بسا بر نظرات خود اصرار کرد .
وی گفت : به دنبال آن حساسیت هایی در نهادهای قانونی و مجلس ایجاد شده بود، این انتخاب یک نوع بی توجهی به نظرات رهبری و مردم است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: فکر می کنم آقای احمدی نژاد با این انتخاب دچار خطا شد و تصورم این است که این انتخاب پیامدهایی داشته باشد.
نماینده تهران تاکید کرد: این حرکت در آغاز 4 سال دوم یک نمره منفی در کارنامه آقای احمدی نژاد محسوب می شود.
کاتوزیان گفت: به اعتقاد من این اقدام یک علامت برای همه ما و دوستانی است که در مجلس نسبت به نوع تعامل آینده دولت با مجلس نگاه بسیار مثبتی دارند و خوش بین هستند، درحالی که باید توجه داشته باشند ما هم از کسانی بودیم که 4 سال گذشته به رئیس جمهور خوش بین بودیم درصورتی که آقای احمدی نژاد نشان داد به نقطه نظرات کارشناسی مجلس در امور توجهی ندارد و حتی فراتر از آن درصورت مواجه با نظرات کارشناسی مخالف نظر دولت، عصبانی شده و گمان می کند ما ضد دولت و ضد احمدی نژاد هستیم در حالی که این ضدیت نیست.
این عضو اصولگرای مجلس گفت: آقای احمدی نژاد همواره نشان داده در مواردی که حساسیت بالایی ملاحظه می کند صد درصد بی توجهی نشان می دهد که نمونه آن انتصاب آقای مشایی به سمت معاون اولی است.
وی ادامه داد: پست معاونت در سطح خود رئیس جمهور است. مجلس پیش از این آقای رئیس جمهور را از حساسیت خود نسبت به اظهارات و رفتارهای آقای مشایی آگاه کرده بود و این حساسیت آنقدر بالا بود که مجلس قصد داشت با ادغام سازمان گردشگری به وزارت ارشاد کاری کند که آقای مشایی از این مجموعه برود اما رئیس جمهور با این اقدام این حساسیت مجلس را کاملا نادیده گرفت.
کاتوزیان گفت: ما از نوع تعاملی که قرار است دولت با مجلس داشته باشد آگاه هستیم اما حساسیت مراجع و رهبری چه می شود؟ مگر قرار نیست ما خود را با تراز رهبر انقلاب و مراجع هماهنگ کنیم؟ پس چرا رئیس جمهور عملکرد خود را با این تراز ارزیابی نمی کند؟
رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: این اقدام آقای احمدی نژاد قبل از اینکه حرکت بنیادی برای تشکیل دولت باشد ، یک علامت برای مجلسی است که نگاهی خوش بینانه به تعامل دولت با مجلس دارد.
وی افزود: دوستان حامی رئیس جمهور درمجلس که عضو رایحه خوش خدمت هم هستند و با نیت خیر برای رئیس جمهور فعالیت می کنند، باید موضع خود درخصوص این انتخاب را شفاف بیان کنند تا تفاوت آن با نظر رئیس جمهور مشخص شود
برچسبها: نمره منفی احمدی نژاد به روایت کاتوزیان
کیهان به نخستین تغییرات کابینه احمدی نژاد واکنش نشان داد.
به گزارش «فردا»، روزنامه کیهان با اشاره به کارنامه قابل قبول دکتر پرویز داوودی بعنوان معاون اول رئیس جمهور در دولت نهم و حکم مشاورت وی در دولت دهم، می نویسد:«بسیاری بر این عقیده اند که با توجه به ظرفیت های علمی و اقتصادی بالای دکتر داوودی، او گزینه مناسبی جهت تصدی پست وزارت اقتصاد و امور دارایی یا ریاست بانک مرکزی است.»
این روزنامه با اشاره به انتخاب زریبافان به سمت معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید، در مورد وی می افزاید:«زریبافان در کارنامه خود سمت مشاورت احمدی نژاد را در زمان شهرداری تهران و دولت نهم دارد.»
این روزنامه اصول گرا در مورد جانشین اسفندیار رحیم مشایی نیز می نویسد:« حمید بقایی که تاکنون معاون سازمان میراث فرهنگی بود با ارتقا پست رئیس خود توانست به ریاست سازمان متبوعش دست یابد. عده ای معتقدند بقایی در دولت نهم عملاً همه کاره سازمان میراث فرهنگی بود و انتقادات فراوانی به عملکرد او وجود دارد.»
کیهان با بیان اینکه معاون اولی رحیم مشایی«پر سر و صدا ترین تغییری می باشد که تاکنون در کابینه دهم رخ داده است»، در مورد وی می نویسد:«کسی که در دولت نهم با اظهارات نسنجیده و نابخردانه خویش بارها موجبات ناخرسندی دلسوزان انقلاب را فراهم کرد.»
این روزنامه تصریح می کند که بسیاری از اصولگرایان انتظار داشتند که رئیس جمهور به دلیل رفتار و گفتار انتقادآمیز مشایی او را از کابینه دهم حذف نماید اما اینگونه نشد. او اکنون فرد دوم کابینه است.
کیهان در پایان، این انتصاب را موجب مخالفت وسیع و بدون تردید نیروهای انقلابی و اصولگرا و انبوه حامیان دکتراحمدی نژاد می داند.
گفتنی است که روز گذشته نیز فراکسیون روحانیون مجلس ضمن ابراز نارضایتی از این اقدام، خواستار اصلاح و بازنگری جدی معاون اولی مشایی شد.
شایان ذکر است که چندی پیش نیز روزنامه کیهان به هنگام ماجرای ادغام سازمان حج و زیارت در میراث فرهنگی به شدت از مشایی انتقاد کرده بود.
حسین شریعتمداری در سرمقاله آن روز کیهان نوشته بود:«رئیس جمهور نباید نسبت به هشدارها که «مستدل» و «دلسوزانه» بودن از مشخصات آن است بی تفاوت باشد و مشایی را نباید هر کجا در کنار خویش بنشاند.»
شریعتمداری با اشاره به اظهار نظرهایی که از نزدیکان رئیس جمهور و کابینه شنیده است، اظهار می دارد که نزدیکان رئیس جمهور و دولت، دل خوشی از جناب مشایی نداشته و از حضور وی در کنار رئیس جمهور نیز خون دل می خورند.
در این خصوص برخی اخبار رسیده حکایت از استعفای تعدادی در اعتراض به این انتصاب حکایت دارد.
برچسبها: انتقاد کیهان از معاون اولی مشایی
آقای محمود احمدینژاد در نطق تلویزیونی هفته گذشته خود، سخن بهار 85 و 86 و پاییز 87 خود در خصوص مخالفت با برخی اقدامات در قالب طرح امنیت اجتماعی را تکرار کرد. او بدون آنکه برای مردم روشن کند چرا از سال 85 تاکنون جلوی برخی اقدامات را نگرفته است گفت: »البته بنده اجازه ادامه چنین برخوردهایی را نخواهم داد.«
قاعدتا مردم حق دارند سوال کنند از بهار 85 که احمدینژاد به صراحت مخالفت با برخوردهای پلیسی- و به تعبیر خود او بگیر و ببند- در مسائل فرهنگی را اعلام کرد تا تابستان 88، چه تغییر مهمی در عملکرد پلیس یا میزان اختیارات رئیس دولت به وجود آمده است که احمدینژاد اکنون از طریق تلویزیون، ایستادگی در برابر اینگونه اقدامات را به مردم وعده میدهد؟ اما به فرض که کسی این سـوالات را پاسخ یافته بداند بلافاصله سوالات دیگری در اذهان به وجود میآید. نخستین سوال آن است که کدام برخورد پلیس، موجب دل نگرانی رئیس دولت نهم شده است؟ آیا او از اینکه آزادی رفتار یا اختیار انتخاب پوشش گروهی از مردم مورد بیتوجهی قرار گرفته، ناراحت است یا نوع رفتار پلیس، عصبانیت احمدینژاد را به دنبال داشته است؟ هر کدام از دو فرض فوق که صحیح باشد می توان از احمدینژاد سوال کرد که آیا در همین روزها، محدود شدن آزادی مهمتری از مردم - یا به قول بعضیها، همین 13، 14 میلیون نفر- را لمس نکرده است؟ آیا برخوردهای انجام شده در برابر این گروه از مردم، مورد تائید احمدینژاد بوده و اواجازه ادامه همین برخوردها را خواهد داد؟ آیا رئیس دولت به زیردستان خود اجازه داده است که برخلاف اصل 27 قانون اساسی، از صدور مجوز برای راهپیمایی یا تجمع حامیان موسوی و کروبی خـودداری کنند؟ راستی به نظر احمدینژاد و یارانش، درحال حاضر دفاع از کدام قشر واجبتر است؟ کسانی که به ادعای حامیان طرح امنیت اجتماعی، هنجارهای جامعه اسلامی را شکستهاند مستحـق دلسـوزی بیشتر هستند یا کسانی که پایبندی خود به هنجارها را در راهپیمایی بی نظیر 25 خرداد به نمایش گذاشتهاند؟
البته نگارنده به هیچوجه با بعضی برخوردهای فیزیکی به بهانه هنجارشکنی تعدادی از جوانان- به فرض پذیرش ادعای هنجارشکنی آنان- موافق نیست. از سوی دیگر، تبدیل این پدیده فرهنگی - یا ضـدفـرهنگـی- به سوژه محبوبیتطلبی برخی مسئولان نیز موجب تاسف است؛ به خصوص آنکه محبـوبیـتطلبـان، کسـانـی بـاشنـد که به گفته فرماندهان نیروی انتظامی، دستورالعملهای طرح امنیـت اجتماعی با حضور خود آنان بررسی و تصویب شده است اما به یقین، تعداد کسانی که نسبــت بــه ایــن رفتـارها معترضند در مقایسه با معترضان به برخی اتفاقات انتخاباتی، در اقلیت قرار دارد. پس چگونه است که رئیس دولت نهم، حداقل برای چهارمین بار در حمایت از آن قشر اقلیت، نطق تلویزیونی میکند اما در خصوص موضوعمهمتر روز یعنـی بـرخـوردهـای رفتـاری و گفتاری در برابر معترضان به روند انتخابات، سکوت پیشه میسازد؟ آیا مقایسه این سکوت با هشدار شدیداللحن احمـدینـژاد بـه دسـت انـدرکاران طرح امنیت اجتماعی، نشان نمیدهد که مخالفت با برگزاری تجمع آرام و متین طرفداران موسوی و کروبی یا بعضی برخوردها نسبت به معترضان و نیز روند تعقیب و بازداشت بعضی معترضان، »با اجازه رئیس دولت« بوده است؟ رئیس دولت نهم در نطق اخیر تلویزیونی با تاکید مجدد بر مخالفت خود با بعضی اقدامات پلیسی در موضوعات فرهنگی گفت: »البته بنده اجازه ادامه چنین برخوردهایی را نخواهم داد و اگـر لازم شد با مردم سخن خواهم گفت« آیا احمدینژاد در تحولات اخیر و رفتار زیردستان خود هیچ نکتهای نیافته است که موجب تضییع حق معترضان انتخاباتی شده باشد تا به همکاران خویش بگوید »اجازه ادامه چنین برخوردهایی را نخواهم داد و اگر لازم باشد با مردم سخن خواهم گفت«؟ علاوه بر این موضوع مهم داخلی، در روزهای اخیر یک حادثه مهم در عرصه بینالمللی به وقوع پیوسته است. این حادثه، سرکوب خشن مسلمانان در ترکستان شرقی به دست عدهای از چینی تبارها و سکـوت حمـایـتگرانه دولت چین و همراهی ماموران دولت چین در سرکوب این مسلمانان بی دفاع است. همین مسئله، واکنشهای شدیدی را در عرصه بینالمللی به ویژه در جهان اسلام به دنبال داشته است. هم زمان با این مسئله، یک خبرگزاری نــزدیــک بــه دولــت ایـران اعلام کـرد: »ایران از شرکتهای چینی دعوت کرده تا در پروژههای بـزرگ نفتی جمعاً به ارزش 8/42 میلیارد دلار سرمایهگذاری کنند.« برخلاف طرح امنیت اجتماعی که در حوزه مسئولیت مــســتــقـیم رئیس دولت قرار ندارد، دعوت برای انعقاد قراردادهای بزرگ اقتصادی، از مسئولیتهایی است که رئیس دولت بیشترین نقش را در آن دارد ولذا قاعدتاً این کار »با اجازه رئیس دولت« انجام شده است. این در حالی است که میزان توانمندی فنی چینیها قبلاً در پروژههایی بسیار کوچک مانند احداث بزرگ راه شمال به نمایش گذاشته شده و قابلیت اعتماد به چینیها در عرصههای سیاسی نیز با رای مثبت آن کشور به قطعنامههای ضد ایرانی شورای امنیت،آشکار شده است. از سوی دیگر، یکی از مهمترین شعارها در دولت نهم، حمایت از مظلومان به ویژه مسلمانان مظلوم جهان بوده است. لذا هر کس حق دارد سوال کند »در شرایطی که ترکیه برای همبستگی با مسلمانان چین، به فکر تحریم کالاهای چینی است و سایر کشورهای اسلامی هم تحرکاتی در این زمینه آغاز کردهاند، چگونه رئیس دولت نهم به همکاران خود اجازه میدهد به دنبال انعقاد قراردادهای سنگین با چینیهای مسلمان کش و در عین حال کم اعتبار - به لحاظ سیاسی، فنی و اقتصادی - باشند؟« اگر هم این کاربدون اطلاع و اجازه رئیس دولت انجام شده است بهتر است او قبل از خط و نشان کشیدن برای سایر دستگاه ها، به فکر اصلاح رفتار سیاسی، اقتصادی و مدیریتی سازمانهایی باشد که مستقیماً زیر نظر دولت و رئیس آن کار میکنند. به صورت خاص، احمدی نژاد بایستی نشان دهد که نه به همکاران خود در وزارت کشور اجازه داده است حق برگزاری تجمعات را از حامیان رقیب او سلب کنند و نه به وزارت نفت اجازه خواهد داد که ضمن هدر دادن سرمایههای ملی از طریق سپردن پروژههای بزرگ نفتی به چینیها، ایران را به خاطر نزدیکی به چین در شرایط فعلی، در جهان اسلام بدنام نماید
برچسبها: آقای رئیس جمهور آیا شما اجازه دادهاید؟!
اعضای جامعه روحانیت> احمدینژاد را به جلسه دعوت نمیکنیم
تابان: هر چند آیتالله مهدویکنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در روزهای نهایی مانده به انتخابات ریاستجمهوری دهم حمایت خود را از محمود احمدینژاد اعلام کرد و این حمایت از سوی برخی اصولگرایان، به معنای حمایت قاطع تمام اعضای این تشکل روحانی از احمدینژاد تعبیر شد اما واقعیت این نبود. چراکه اعضای شاخص دیگر این تشکل مانند هاشمی رفسنجانی، ناطقنوری، اکرمی و... هرگز نتوانستند خود را راضی به حمایت از احمدینژاد کنند و همین مساله موجب شد تا باسابقهترین تشکل روحانی کشور در انتخابات دهم از هیچ کاندیدایی حمایت رسمی نکند. این اتفاق در جامعه مدرسین هم رخ داد، در این تشکل روحانی هم آیتالله یزدی در بیانیهای از احمدینژاد حمایت کرد اما محتوای این بیانیه هیچگاه به تایید تمام اعضای این تشکل روحانی نرسید. در پی تایید انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان، آیتالله محمد یزدی «رئیس شورای عالی جامعهمدرسین حوزه علمیه قم» بار دیگر با انتشار پیامی، انتخاب مجدد محمود احمدینژاد را به وی تبریک گفت اما اینبار بزرگان جامعه روحانیت مبارز سکوت را ترجیح دادند و پیامی خطاب به احمدینژاد ارسال نکردند. راز سکوت جامعه روحانیت چیست؟ حجتالاسلام احمد سالک که از حامیان احمدینژاد در انتخابات دهم ریاستجمهوری بود، اینگونه پاسخ داد: چرا جامعه روحانیت هنوز نتایج انتخابات ریاستجمهوری را بررسی نکرده است؟ |
برچسبها: احمدینژاد را به جلسه دعوت نمیکنیم
نواندیش: روزنامه جمهوری اسلامی از سکوت دستگاه دیپلماسی کشور نسبت به وقایع سین کیانگ چین انتقاد کرد.
به گزارش نواندیش ، در عین حال این روزنامه در یادداشت روز خود نوشت : این موضوع مهم حتی در رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران نیز انعکاس چندانی نداشته و چنین به نظر می رسد که مشمول ملاحظات سیاسی گردیده و به صورت جدی در دستور کار قرار ندارد.
متن کامل این یادداشت بشرح ذیل است:
سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران براساس نفی هرگونه سلطه جوئی و سلطه پذیری حفظ استقلال همه جانبه و تمامیت ارضی کشور دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت های سلطه گر و روابط صلح آمیز متقابل با دول غیرمحارب استوار است .
جمله بالا متن اصل 152 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که شامل 7 محور مهم و اساسی در سیاست خارجی است و مجریان را به رعایت این نکات موظف مینماید. این محورها عبارتند از :
نفی سلطه جوئی
نفی سلطه پذیری
حفظ استقلال همه جانبه
تمامیت ارضی کشور
دفاع از حقوق همه مسلمانان
عدم تعهد در برابر قدرت های سلطه گر
روابط صلح آمیز با دول غیرمحارب
محور پنجم که « دفاع از حقوق همه مسلمانان » است همانگونه که از تعبیر « همه » پیداست شامل کلیه مسلمانان در هر نقطه ای از جهان می شود و تفاوتی میان پیروان مذاهب و اقوام نیز وجود ندارد.
علاوه بر این قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نسبت به سعادت همه انسان ها اعم از مسلمان و غیرمسلمان احساس مسئولیت می کند و برخورداری از حق و عدالت را از حقوق همه مردم جهان می داند و خود را به حمایت از مبارزات حق طلبانه مستضعفان در برابر مستکبران در همه نقاط جهان موظف می داند . اصل 154 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می گوید :
« جمهوری اسلامی ایران سعادت انسان در کل جامعه بشری را آرمان خود می داند و استقلال و آزادی و حکومت حق و عدل را حق همه مردم جهان می شناسد. بنابر این در عین خودداری کامل از هرگونه دخالت در امور داخلی ملت های دیگر از مبارزه حق طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین در هر نقطه از جهان حمایت می کند. »
این دو اصل مهم قانون اساسی وظیفه مسئولان نظام جمهوری اسلامی و مجریان سیاست خارجی این نظام را سنگین می کند بطوری که نه فقط در برابر مسلمانان جهان بلکه نسبت به حقوق همه مستضعفان باید احساس وظیفه و مسئولیت کنند و در انجام آن کوتاهی ننمایند.
بررسی عملکرد 30 ساله نظام جمهوری اسلامی نشان می دهد مسئولان نظام و مجریان سیاست خارجی تا حدود زیادی به این وظیفه عمل کرده اند. حمایت از مردم فلسطین لبنان عراق افغانستان و بعضی ملت های دیگر از مصادیق عمل به همین مسئولیت می باشد هرچند در مواردی با تاخیر و در مواردی نیز کمتر از مقدار مورد انتظار بوده و البته در مواردی نیز بطور کامل به این وظیفه عمل شده است .
رویدادهای اخیر ایالت مسلمان نشین « سین کیانگ » چین که طبق آمارهای رسمی دولتی 156 کشته و 800 زخمی برجای گذاشته و در این وقایع هزاران نفر نیز دستگیر شده اند از مواردی است که جمهوری اسلامی ایران نمی تواند نسبت به آن بی تفاوت باشد ولی متاسفانه تاکنون واکنش قابل ملاحظه ای در این زمینه از خود نشان نداده است . این موضوع مهم حتی در رسانه ملی جمهوری اسلامی ایران نیز انعکاس چندانی نداشته و چنین به نظر می رسد که مشمول ملاحظات سیاسی گردیده و به صورت جدی در دستور کار قرار ندارد.
تنزل دادن سطح ماجرای تظاهرات اعتراض آمیز ارومچی مرکز ایالت مسلمان نشین « سین کیانگ » چین به یک اختلاف و درگیری قومی میان « اویغور » های مسلمان و « هان » های چینی و اصرار بر اینکه این واقعه مربوط به کشته شدن دو نفر از مسلمانان « اویغور » توسط چینی های متعلق به قوم « هان » است و ربطی به مسائل اسلامی و اعتقادی ندارد نمی تواند واقعیت های عریان این ماجرای عمیق را پنهان نماید. ایالت « سین کیانگ » مرکز نهضت اسلامی مسلمانان چین است که به « نهضت ترکستان شرقی » معروف است و سابقه ای حدود یک قرن دارد. شهرهای مهم « ارومچی » و « کاشغر » که در تاریخ آسیا و تاریخ اسلام شهرت زیادی دارند پایگاه های مهم این نهضت هستند و مسلمانان « سین کیانگ » در طول دهه های گذشته بارها علیه حکومت مرکزی از جمله رژیم کمونیستی چین قیام کرده و قربانیان زیادی داده اند. مبارزات منفی مسلمانان ایالت « سین کیانگ » در برابر کمونیست ها و نافرمانی آنها در برابر قوانین و مقررات ضد اسلامی بخشی از فعالیت های این نهضت را تشکیل می دهد . با توجه به این واقعیت ها ساده اندیشی است اگر بپذیریم که قیامی با حداقل 156 کشته و 800 زخمی و هزاران بازداشتی فقط مربوط به یک اختلاف کوچک بر سر کشته شدن دو نفر بوده است .
خبرها از اعمال محدودیت های شدید نسبت به مسلمانان سین کیانگ توسط نیروهای دولتی چین حکایت دارند. قطع کردن تلفن ها فیلتر کردن سایت ها بستن پیامک ها ایجاد محدودیت های شدید عبور و مرور تعطیلی روزنامه ها و جلوگیری از انتشار اخبار درگیری ها به ویژه درز کردن آن به خارج از مرزهای چین و حتی خارج از ایالت « سین کیانگ » و شهر « ارومچی » از جمله اقدامات دولت چین برای کنترل اوضاع جهت سرکوب کردن قیام مسلمانان در این ایالت است . آمارهای منتشره نیز تماما دولتی هستند و به احتمال زیاد اعداد را بسیار کمتر از آمارهای واقعی بیان می کنند.
این قیام ریشه دار حتی اگر در این مرحله سرکوب شود همچون آتشی زیر خاکستر گرمای خود را حفظ خواهد کرد و در اولین فرصت شعله ور خواهد شد. دولت چین با برخورد خشن و سرکوب گرانه و به خاک و خون کشیدن مسلمانان سین کیانگ فقط به عمیق تر شدن زخم کهنه ای که سالهای طولانی و پر التهابی را پشت سر گذاشته کمک می کند و هیچ مشکلی از مشکلات خود را حل نخواهد کرد.
در کشورهای اسلامی فقط ترکیه نسبت به وقایع سین کیانگ عکس العمل نشان داده است . مطبوعات ترکیه حجم زیادی از مطالب خود را به جزئیات این وقایع اختصاص داده اند و دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی نیز که اهل ترکیه است موضعگیری کرده است . این واکنش ها از ترکیه به دلیل همبستگی خاصی که نسبت به ترکستان شرقی احساس می کند امری طبیعی است ولی آنچه مایه تعجب است بی تفاوتی سایر کشورهای اسلامی به ویژه جمهوری اسلامی ایران است که به عنوان یک کشور انقلابی انتظار بیشتری از آن می رود و قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز بر همین نکته تاکید دارد. هر چند گمانه زنی ها حکایت از مانع شدن ملاحظات سیاسی میان تهران و پکن از موضعگیری صریح و شفاف متولیان سیاست خارجی نسبت به وقایع « سین کیانگ » دارند لکن با توجه به اینکه مصالح امت اسلامی و رعایت جایگاه نظام جمهوری اسلامی از اهمیت بیشتری برخوردارند بی تفاوتی در قبال وقایع « سین کیانگ » قابل توجیه نیست
برچسبها: وقایع سین کیانگ مشمول ملاحظات سیاسی شده است
تابان: روزنامه جوان با انتشار خبری بدون منبع مردم را به ایجاد تشنج در روز 30تیر فراخواند.
این روزنامه حامی دولت نوشته است: دریکی از جلسات حامیان موسوی با تأکید بر بهرهگیری از مناسبتهای تاریخی و مشابهت سازی دراین زمینه مقرر گردیده است که برای 30 تیر ماه برنامه ویژهای درنظر گرفته شود. دراین برنامه با اشاره به سالروز قیام 30 تیر، تصریح شده است که باید از این تجربه تاریخی به عنوان کودتا علیه دولت ملی بهره جسته و دولت دهم را کودتایی علیه دولت ملی موسوی(!) عنوان کرد
برچسبها: تحریک یک روزنامه حامی دولت برای ایجاد اغتشاش در 30تیر
بعد از آنکه آیت الله خزعلی ازاعضای مجلس خبرگان رهبری، به خاطر مواضع سیاسی متفاوت فرزند خود، از وی اعلام برائت کرد، احمد خورشیدی آزاد، دبیر کل جمعیت خدمتگذاران انقلاب اسلامی نیز به تازگی، از فرزند خود که داماد احمدی نژاد است، اعلام برائت کرده و گفته است که فرزندی به نام مهدی ندارد.
به گزارش فردا، بیش از یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، احمد خورشیدی آزاد، دبیرکل جمعیت خدمتگزاران انقلاب اسلامی و پدر مهدی خورشیدی (داماد احمدینژاد) در گفتوگویی با روزنامه اعتمادملی به انتقاد از آنچه پس از انتخابات 84 رخ داد پرداخت و به صراحت اعلام کرد که در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به محسن رضایی رأی خواهد داد.
یک روز پس از انتشار این مصاحبه، مهدی خورشیدی در گفتوگویی با خبرگزاری فارس ادعاهای پدر خود را ناشی از تحریک دیگران عنوان کرد و گفت: اینکه برخیها بخواهند از شکافهای کاذب به وجود آمده در مجموعه نزدیکان دولت استفاده ابزاری کنند، کاری غرضورزانه است. احمد خورشیدی در آن زمان ترجیح داد که پاسخی به ادعاهای پسرش ندهد اما اکنون و پس از گذشت 22 روز از برگزاری انتخابات با ارسال جوابیهای به روزنامه اعتمادملی درخصوص اظهارات خود و پسرش توضیحاتی را ارائه کرد.
پدر داماد احمدینژاد در این جوابیه آورده است: بنده در جریان انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری طی مصاحبهای که خبرنگار محترم روزنامه اعتمادملی انجام داد به عنوان یک شهروند اعلام داشتم که به آقای احمدینژاد رأی نخواهم داد اما متأسفانه روز بعد در همین نشریه از قول فرزندم مهدی خورشیدی که داماد احمدینژاد است اعلام شد که «اظهارات پدرم، اظهارنظرهای شخصی است و با تحریک دیگران انجام شده است.» اما بنده مدت یک ماه صبر کردم تا حواشی انتخاباتی تمام شود و هماکنون وظیفه خود میدانم مطالبی را اعلام کنم:
1ـ این اولین بار نیست که آقایان از هر وسیلهای علیه منتقدان خود سوء استفاده میکنند و در طول چهار سال گذشته انواع و اقسام ترور شخصیت علیه شخص حقیر انجام گرفته که اگر اینگونه حرکات تکرار شود، با سند و مدارک به اطلاع مردم نجیب خواهم رساند تا بدانند با یک جانباز و مجروحی که زیر اکسیژن زنده مانده، این حضرات چه میکنند.
2ـ بنده از فرزندم مهدی خورشیدی آزاد اعلام برائت مینمایم و فرزندی به نام مهدی ندارم.
3ـ از آقای احمدینژاد حقیقتاً متشکرم که فرزندی باادب و متدین تحویل ایشان دادم اما کسی را تحویل من داد که از هیچ اتهامی حتی علیه پدرش خودداری نمینماید و این اقدام خیلی سخت و دردآور را انجام دادم تا فرزندان این آب و خاک بدانند اسلام برای والدین احترام زیادی قائل است و اگر کسی آق والدین شد باید به خدا پناه ببرد.
4ـ به کسانی که از آبروریزی مردم لذت میبرند توصیه میکنم دست از شیطنت بردارند. شما که نمیدانید شهید دادن و دردمند بودن و تیر و ترکش خوردن یعنی چه و روی خوان سفرهای نشستهاید که حاصل خونهای ما و برادرانمان است. حداقل حرمت آنها را نگه دارید.
برچسبها: خورشیدی به احمدینژاد:دامادت پسرم نیست
سایت خبر آنلاین متن مصاحبه ای را با دکتر وجیهه مرصوصی، همسر سعید حجاریان منتشر کرد و نوشت:
دکتر وجیهه مرصوصی با ابراز نگرانی شدید از وضعیت همسرش خطاب به مسئولین و مراجع و بزرگان ایران گفت: "چرا ساکت نشسته اید؟ آیا 10 سال درد کشیدن او و خانواده اش کافی نبوده و ایشان باید رنج بیشتری بکشند؟ چرا همه سکوت کرده اند؟ چرا مراجع تقلید سکوت کرده اند؟ به رییس قوه قضائیه مراجعه می کنیم، می گوید من نمی توانم در این امور دخالت کنم؛ به دادستانی مراجعه می کنیم، می گوید ما خبر نداریم؛ به وزیر اطلاعات مراجعه می کنیم، می گوید من اطلاعی ندارم؛ پس اینها چه کسانی هستند؟ اینها چه کسانی هستند که فرزندان ایران و انقلاب را به بند کشیده اند؟ چرا هیچ کس پاسخگو نیست؟ "
وی در ادامه با تشریح وضعیت جسمانی همسرش گفت: "او ده سال پیش و پس از ترور توسط تاریک اندیشان اقتدارگرا، به واسطه یک معجزه الهی زنده ماند اما سیستمهای ارادی و غیر ارادی اش آسیبهای فراوان و جدی دیده و در حرکت کردن، صحبت کردن و بسیاری از امور شخصی با مشکلات عدیده ای روبرو ست. دکتر مرصوصی گفت:"فشار عصبی می تواند توانمندی های فعلی وی را نیز تا 90 درصد کاهش دهد. و این برای کسی که کوچکترین تغییری در وضعیت جسمی اش می تواند عواقب بسیار خطرناکی داشته باشد، بسیار خطرناک است."
وجیهه مرصوصی که در در دوران مبارزات مردمی با رژیم شاه فعالانه حضور داشته و سالهای زیادی را در زندان گذرانده است، با اشاره به اهدافی که به خاطر آن زندان رفته و هزینه داده اند گفت:" آیا اهداف انقلاب این بود که کسی را که حتی نمی تواند تکلم کند به زندان ببریم و از امکانات پزشکی مناسب محروم کنیم؟ کدام حکم شرعی اجازه می دهد با کسی که تمام زندگی اش را برای ارزشها و انقلاب هزینه کرده است این گونه رفتار شود؟ من به عنوان کسی که نسبت به آرمانهای انقلاب و ارزشهای دینی پایبند هستم و تعصب دارم این نحوه رفتار ها را خلاف شرع، عرف و اهداف والای انقلاب و اسلام می دانم."
برچسبها: نقش شاهرودی و اژه ای در پرونده حجاریان!
مجری برنامه نگاه یک که به صورت زنده از شبکه اول سیما پخش می شود، در اقدامی کم سابقه طی 4 سال گذشته، اقدام به اظهار صریح برخی سوالات واقعی و نظرات مردم در برابر اظهارات وزیر صنایع و معادن کرد.
به گزارش خبرنگار «آینده» طی 4 سال گذشته، برنامه نگاه یک با وجود طراحی انتقادی و ظاهر برنامه، عملا به تریبونی برای سخنرانی های یکطرفه مدیران دولتی تبدیل شده بود و سوالات مجریان برنامه نیز معمولا به صورت فرمالیته و هماهنگ شده، تنها جهت حفظ ظاهر مطرح می شد، اما در برنامه شب گذشته نگاه یک، صحت، مجری برنامه برای نخستین بار تعدادی از پرسشهای مطرح در جامعه درباره عملکرد وزارت صنایع را با جدیت مطرح کرد.
سوالات مجری برنامه زمانی مطرح شد که علی اکبر محرابیان از کیفیت و قیمت مناسب خودروهای تولید داخل و رقابت آنها در عرصه جهانی صحبت و اظهار کرد، ما به اتحادیه اروپا هم خودرو می فروشیم.
در این بخش، مجری برنامه با عنوان کردن این که ماه قبل در سنگال بوده و دیده که کارخانه راه اندازی شده ایران خودرو با عدم استقبال مشتریان مواجه شده و با وجود ارائه تخفیف تنها دولت سنگال خریداران خودروها برای تاکسی است، اظهار کرد: در سوریه هم قیمت خودروهای ایرانی بسیار کمتر از داخل کشور است و چرا یک ایرانی باید نسبت به یک خارجی برای خودرو تولید داخل، دو برابر پول پرداخت کند و حتی در یکی از موارد، یکی از کارمندان دولت که در سوریه ماموریت داشته، در بازگشت برای استفاده از مجوز ورود خودرو، پژو پارس را به قیمت 7 میلیون تومان از سوریه خریداری کرده و در ایران به قیمت 16 میلیون فروخته است.
محرابیان که در واکنش به این سوالات چالشی با تیک عصبی مواجه شده بود، سعی در توجیه عملکرد خود می کرد و آن را دفاع از صنعت داخلی اعلام می کرد که مجری برنامه با اظهار این که مواضعتان دفاع از صنعت است یا دفاع از خودتان، گفت: حتی نباید به نام دفاع از صنعت مردم را قربانی کرد.
وزیر صنایع همچنین در بخش دیگری از برنامه، به حضور ایران خودرو در بازارهای جهانی اشاره کرد که مجری اظهار کرد، فروش خودرو با قیمت بسیار پایین در کشورهای آفریقایی حضور در بازارهای جهانی نیست و حتی در بلاروس هم شرایط رقابتی وجود ندارد و شما با یارانه زیاد خودرو را می فروشید.
وی در بخش دیگری از برنامه، علت برکناری دکتر منوچهر منطقی از مدیریت ایران خودرو را پرسید که محرا بیان علت را استفاده از تخصص وی در حوزه هوافضا اعلام نمود. اما مجری این پاسخ را قانع کننده ندانست و گفت: حقایق دیگری در این زمینه وجود دارد.
در بخش خبرنگار جوان هم از محرابیان درباره حضور اقوامش در مدیریتهای ارشد و تخصص آنها سوال شد که ابتدا محرابیان از پاسخگویی طفره رفت و سپس اعلام کرد دو تن از بستگان وی در مدیریتهای ارشد وزارت صنایع هستند که تخصص یکی از آنها مربوط به مسایل بانکی است و در بانک صنعت و معدن مشغول به کار است
برچسبها: اقدام بیسابقه سیما در کاهش خودسانسوری درباره دولت نهم